Miről szólt a 2010 12. hó 02-ai csr szemináriumunk?

ISO26000 igen?! Nincs elegendő modell, teória, kezdeményezés, sztenderd, konvenció, melyek segítenek a különböző típusú szervezeteknek a fenntartható fejlődés érdekében a gyakorlatban?-kérdezhetnénk.

Gondoljunk csak a legismertebbekre!WBCSD, ISO 14000, OHSAS 18001, Global Compact, GRI, TI, ABG, ILO, Fair Trade, SA8000, LCC, FSC, AA1000….Nem elegendőek?! Sőt a csr iparágban is a hullámzó mértékű hitelességgel, értékkel rendelkező ranglisták, jelentések csakúgy sorjáznak egymásután. Akkor ezek után miért is van szükség az ISO26000-re?

Egyrészt ma Magyarországon a csr még új komplex szakterületként , számos tudományágat érintve gyerekcipőben jár. A külföldön már ismert csr üzleti modelleknek, módszereknek, eszközöknek még csak töredéke ismert hazánkban.

Másrészt jelen pillanatban a cégeknek, szervezeteknek és az őket körülvevő világnak, érdekcsoportoknak is igénye van a transzparenciára.

Az áttekinthetőség és a bizalom kialakításának alapeszközévé válhatna az ISO26000, mely a nem szakértők számára is érthető útmutatást adhatna a nem szakértők számára is.
Egyfajta térkép a társadalmi felelősség értékek és gyakorlat labirintusában. Nem tanúsítás, de referencia-dokumentum, mely konkrét útmutatást ad minden intézménynek, cégnek.
99 ország 400 szakértőjének köszönhetően!

  • Hogyan tudja a legjobb gyakorlatokat segíteni a társadalmi  felelősség területén?
  • Fogalmak, kifejezések és meghatározások, amelyek a társadalmi felelősség
  • Elvek és gyakorlatok
  • A társadalmilag felelős magatartás integrálása és végrehajtása a szervezetben
  • Hol helyezkedik el a csr folyamatában, a fenntartható fejlődés összefüggésében?
  • Milyen a viszonya a GRI-hoz?Mindezekre a kérdésekre részletes válaszokat kaphattak a csr szeminárium résztvevői Takács Júliától, a CSR Mátrix ügyvezetőjétől, az EMVFE/Első Magyar Vállalati Felelősségvállalás Egyesület elnökétől és Pappné Búzás Erikától, a TÜVRheinland vezető oktatójától.