Termeld a profitot, hogy adhass?- tévhitek a filantrópia és csr …

Vállalati filantrópia, jótékonyság? Elvárható a profitorientált cégektől? Csak erről szól a csr a cégek esetében? Megoldás? Csak igy tudnak segíteni a cégek a társadalomnak? Mennyire vannak összhangban az elvárások és a cégek erőforrásai? A fenntarthatóság jegyében. Mi a látszat? És mi a valóság?

Vállalati filantrópia, jótékonyság? Elvárható a profitorientált cégektől? Csak  erről szól a csr a cégek esetében? Megoldás? Csak igy tudnak segíteni a cégek a  társadalomnak? Mennyire vannak összhangban az elvárások és a cégek erőforrásai?  A fenntarthatóság jegyében. Mi a látszat? És mi a valóság?

Magyarországon  is igencsak összekeveredtek a civil, közintézmények, állam és cégek funkciói.  Pl. civilek kezdenek el céges feladatokat ellátni egy-egy piaci részen… Ahogy  mondani szokták ez is megérne egy misét (egy külön cikket). Tudjuk, hogy  a válság idején fokozottabb az elvárás a cégek felé, hisz akinek több a pénze,  akkor jobban tud segíteni… Mondjuk úgy, hogy a céges nyereségből illik  valamilyen formában visszaadni a társadalomnak. Ezzel semmi gond nincs ..
Folytatás itt…

http://csrmatrix.blogspot.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..